Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (2024)

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost

Autor: Ondřej Daňa,

8.11.2018 • Novinky, Subaru, Testy

Motor: 100%

Podvozek: 100%

Převodovka: 95%

Zpracování: 95%

praktičnost: 95%

Takže to bychom měli – nejlepší auto pro každodenní život, ve kterém vám bude vždy a všude příjemně je Subaru Outback. Člověk si v něm vždy uvědomí, jak jsou SUV zbytečná. A taky vás finančně nezničí – s vozidlem jsem jezdil během celého týdne a ujetých 700 km s konečnou spotřebou 7.5 litrů. Bylo tam město, dálnice, okresky, kopce, hory, lesy… Aktuální Outback se opravdu velmi vydařil. Že je hezčí, to je pouze subjektivní vjem, ovšem to, že je kvalitněji zpracovaný, lépe vybavený a mnohem vytříbenější i jízdně, to je nepopiratelný fakt.

Verdikt:

Ideální auto na každodenní jezdění? To nejpohodlnější a nejpříjemnější? To je jedna z mála otázek, na kterou znám odpověď. Na rozdíl od situace, kdy se mě lidé ptají, jaké vozidlo je vůbec to nejlepší a věřte, že se ptají často. Přitom na to nejde nijak odpovědět, každé auto má totiž nějaké přirozené prostředí, ve kterém vyniká nebo situace, ve kterých funguje nejlépe. Ale zpětk té první otázce, na tu totiž odpovědět umím a zpravidla zazní dvě jména – Subaru Outback a Volvo XC70. Obě jsou to auta stejného typu – zvedlá kombi ve stylu Audi Allroad, která ale na rozdíl od něj, fungují naprosto dokonale. Dnes se budeme věnovat tomu ještě o fous lepšímu ze země vycházejícího slunce.

Subaru Outback je na scéně jižpřes dvacet let a za tu dobu si stihlo vytvořit solidní renomé bytelného a schopného, velkého crossoveru. Nová generace na tomto stanovisku nic nemění,ale posouvá jeho vlastnosti ještě o výrazný kousek dále. Outback modelového roku 2018 je tedy hezčí, kvalitněji zpracovaný, lépe vybavený, má motor splňující aktuální euro normy a také nový systém na podporu řízení EyeSight. Za velké plus lze považovat, žeprávě tento systémje dostupný jako základní výbava ke každému vozu. Subaru své vozy vylepšuje meziročně a nečeká na velké facelifty, a tak i letošní doznal několika dílčích změn, které nejsou nijak zásadní, ale jsou dost ucelené na to, aby byl Outback ještě lepší.

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (1)

Začneme tím, že Outback už koupíte jen s automatickou převodovkou a jediným motorem. EyeSight verze 3 nově umí hlídat jízdní pruhy a auto v nich aktivně udržovat. Kromě toho kombinuje adaptivní tempomat, jehož reakce jsou díky kamerám, které vidí rozsvícená brzdová světla, jemnější. Tím zásadním, co EyeSight umí, je fakt, že do 50 km/h umí zabránit samočinným nouzovým brzděním dopravní nehodě, pokud se řidič nevěnuje jízdě, a nad tuto rychlost výrazně snížit případné následky nehody. Přepracovány byly i aktivní diody systému a vůz dostal dvě nové parkovací kamery. Díky nim vidíte do všech stran. Vzhledově je změněna jen drobná kosmetika – přepracována grafika předních světlometů, které jsou plně LEDková a mírně pozměněna maska. Nový je také červený perleťový lak pod názvem Crimson Red.

Vprvní řadě musím velmi kladně ohodnotit interiér, kterýSubaru rok od roku piluje k dokonalosti.Budíky tedy mezi sebou nově svírají pětipalcový barevný displej, který slouží jako palubní počítač a ukazatel varování systému EyeSight. Nejzásadnější novinkou vnitřního prostoru je však infotainment systém snavigací, jež jepříjemně rychlý, velký, hezký a Subaru se za něj před konkurencí rozhodně nemusí stydět. Nové je i zabarvení panelu klimatizace, který už není stříbrný, ale černý a ladí tak se zbytkem. Také volant a jeho ovládání je zcela nové a mnohem příjemnější.

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (2) Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (3)

Celkové pojetí a zpracování interiéru je daleko luxusnější než kdy dříve a opravdu zvedám palec nahoru. Líbí se mi decentní dekory, design výplní dveří, konečně jsou tu kvalitní materiály a za své vzala velká laciná tlačítka. Outback je nyní zcela adekvátní své ceně a velmi reprezentativní i uvnitř.Kde dáleOutback boduje, je vnitřní prostor vpodélném ipříčném směru, všude je místa nadbytek a vůz působí velmi vzdušně. No nic, jdeme jezdit.

Jak jsem zmínil již nahoře, to je přesně disciplína, ve které Outback kraluje. Ne ale ve smyslu vymetání zatáček a zdolávání rychlostních zkoušek v co nejkratším čase. Je to o pohodě, maximální komfortu, skvělém odhlučnění a sametovém chodu všech jednotlivých prvků. Je to o tom příjemném pocitu, kdy se za volant těšíte a užíváte si každého metru a je úplně jedno, jaké je počasí, roční doba a zda-li jedete po zpevněné nebo nezpevněné silnici. Outback bude všude v pohodě a vy s ním. Napadá mě slogan: Outback, parťák do pohody… Zpátky k faktům-

Pod kapotou se nám ukrývá to jediné, co Subaru u Outbacku nabízí – tedy 2.5-litrový plochý čtyřválec typu boxer. Ten umí přes bezestupňovou převodovku Lineartronic a symetrický pohon všech čtyř kol zásobovat asfalt výkonem 129 kW v 5800 otáčkách a točivým momentem 235 Nm ve 4000 otáčkách za minutu. Motor má síly na rozdávání a skvěle táhne ve velmi širokém spektru otáček. Dokonce i zvuk je, oproti dvoulitrůmve Foresteru, chlapštější a plnější. Chce se mi řííct, že si občas umí i malinko prsknout do výf*cku. Ale to už nejsme u pohody. Nejvíc se mi líbí ta lehkost, s jakou se auto pohybuje. CVT je v dnešní době odladěné výborně a umí nabídnout hladkost, jako žádný jiný automat. Oceníte to zejména ve městě a při pohybu v terénu.

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (4)

A ani tam se neztratí – cesta nás zavedla na místa,kde už většina asfaltu zmizela vnedohlednu a zbyly jen obří díry vysypané štěrkem. Tady se projevují kvality nového podvozku na maximum. Zavěšení žehlí nerovnosti opravdu nadprůměrně, přesto však stále nepůsobí nijak rozměkle. Světlá výška 200 mm a pohon všech kol znamenají, že budete v pohodě a pohodlí pokračovat i tam, kde už nejsou ani ty díry a štěrk. Vlastně se klidně vyškrábete na pořádný kopec a pak není problém pokračovat lesem ještě dál. Jde to, v pohodě!

Zpět na silnici zjistíte také, ženaprosto špičkově se vydařilo odhlučnění vozu, které do interiéru propustí jen minimum akustických rázů. Řízení je tak akorát tuhé, poměrně strmé a taky disponuje i nějakou tou odezvou. Celkový posun v jízdních vlastnostech je naprosto dech beroucí.Outback umí být opravdu rychlý při zachování skvělé čitelnosti jízdy a limit, kdy dojde knedotáčivosti, je opravdu daleko. Takto skvěle odladěný podvozek nemá konkurenci nejen ve své třídě, ale i napříč mnoha dalšími segmenty. Odpružení a komfort zastíní i vzduchové podvozky některých prémiových značek a přitom Outback nepřišel o své řidičské nadšení a apetit k zakusování se do zatáček. Jezdí jednoduše brilantně. Tím bych to uzavřel, ale ještě je tadyten EyeSight!

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (5)

Dvojice kamer umístěná kolem zpětného zrcátka sleduje provoz a prostor před vozidlem a kromě toho, že funguje jako adaptivní tempomat, umí také aktivně držet v pruzích, nouzově brzdit až do rozdílu 50 km/h, upozornit na rozjíždějící se vozidlo před vámi a sledovat jízdní pruhy. Pochválit musím především adaptivní tempomat (na test nouzového brzdění proti překážce jsem jaksi, ehmmm, neměl koule), který reaguje na zpomalování aut před vámi velmi plynule – kamery totiž sledují a vyhodnocují i brzdová světla vozidel. Ze všech aktivních tempomatů, který jsem kdyzkoušel, je právě tento vůbec nejlepší.

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (6)

Takže to bychom měli – nejlepší auto pro každodenní život, ve kterém vám bude vždy a všude příjemně je Subaru Outback. Člověk si v něm vždy uvědomí, jak jsou SUV zbytečná. A taky vásfinančně nezničí – s vozidlem jsem jezdil během celého týdne a ujetých 700 km s konečnou spotřebou 7.5 litrů. Bylo tam město, dálnice, okresky, kopce, hory, lesy… Aktuální Outback se opravdu velmi vydařil. Že je hezčí, to je pouze subjektivní vjem, ovšem to, že je kvalitněji*zpracovaný, lépe vybavený a mnohem vytříbenějšíi jízdně, to je nepopiratelný fakt.

Plusy

– Mimořádně pohodlný podvozek
– Tichý, kultivovaný a silný motor s hezkým zvukem
– Nadprůměrný vnitřní prostor
– Kvalita aprovedení interiéru
– Bohatá sériová výbava

Minusy

– Kratší zadní sedáky

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (7)








.

« Pořiďte si na zimu ještě jednu sadu alu kol na zimní pneumatiky Historické Porsche 911 dostalo elektromotor z Tesly. Byl to dobrý nápad? »

Test Subaru Outback 2.5i-S EyeSight 2018. Ideální auto pro každou příležitost (2024)
Top Articles
Simplifying Centers and Maximizing Learning!, a project from Mrs. Dearborn
Kitco 24
Black Swan Movie Online Free
Bez.talanta Leaks
Four Brothers 123Movies
Premier Double Up For A Buck
Craigslist Folkston Ga
Angelaalvarez Leak
How To Get Mega Ring In Pokemon Radical Red
Hangar 67
Fkiqx Breakpoints
Low-iron glass : making a clear difference
Busted Newspaper Hart County Ky
Paperless Guide: Workflow
Bingo Kans Berekenen
Keanu Reeves cements his place in action genre with ‘John Wick: Chapter 4’
Bones And All Showtimes Near Tucson Spectrum 18
The Guardian Crossword Answers - solve the daily Crossword
Cvs Newr.me
Perse03_
24 Hour Pharmacy St Louis Mo
Lots 8&9 Oak Hill Court, St. Charles, IL 60175 - MLS# 12162199 | CENTURY 21
Unveiling The Fascination: Makayla Campinos Video
Sodexo Northern Portal
What Time Does The Moon Rise At My Location
Kristine Leahy Spouse
Uitstekende taxi, matige gezinsauto: test Toyota Camry Hybrid – Autointernationaal.nl
Where Is Katie Standon Now 2021
Fajr Azan Time Today
Take Me To The Closest Chase Bank
Dell Optiplex 7010 Drivers Download and Update for Windows 10
پنل کاربری سایت همسریابی هلو
Craigslist Lubbick
Timon Meaning In Swahili
No hard feelings: cómo decir "no" en inglés educadamente y sin herir sensibilidades
Surprise | Visit Arizona
Watch ESPN - Stream Live Sports & ESPN Originals
Franchisee Training & Support | Papa Johns Pizza Franchise UK
Curaleaf Announces Majority Stake and Forms Strategic Partnership with Germany's Four 20 Pharma, a Fully EU-GMP & GDP Licensed Producer and Distributor of Medical Cannabis
2005 Lund Boat For Sale in Ham Lake, MN Lot #67597***
Whitfield County Jail Inmates P2C
Fuzz Bugs Factory Number Bonds
Dr Bizzaro Bubble Tea Menu
Feetfinder Reviews Trustpilot
Cheap Cars for Sale in Colorado Springs, CO
High Balance Bins 2023
Dragith Nurn Rs3
Transportationco.logisticare
Dominos Nijmegen Daalseweg
H'aanit's Third Chapter | Gamer Guides: Your ultimate sou...
Twisted Bow Osrs Ge Tracker
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5854

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.